Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 21., kedd

Rakottburgonya tojásos tejmártással


Hozzávalók:
     1 kg burgonya, 2 tojás, 5 dkg zsír, 2 kanál liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 5 dkg sajt.

A megfőzött burgonyát karikákra vágjuk. A zsírból, lisztből és tejből fehérmártást készítünk. Mielőtt a tűzről levesszük, hozzáöntjük a két elhabart tojást, 1-2 percig kavarjuk, hozzáöntjük a tejfölt, megsózzuk és tűzről levesszük. Bezsírozott, tűzálló tálba a burgonyát elhelyezzük, ráöntjük a mártást, könnyedén elkavarjuk. Tetejét 2 dkg vajban pirított két dkg morzsával megszórjuk és 10 percre sütőbe tesszük. Tálaláskor külön tányéron adunk hozzá 5 dkg reszelt sajtot.


Nincsenek megjegyzések: