Hozzávalók:
1 kg burgonya, 2 tojás, 5 dkg zsír, 2 kanál
liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 5 dkg sajt.
A megfőzött burgonyát
karikákra vágjuk. A zsírból, lisztből és tejből fehérmártást készítünk. Mielőtt
a tűzről levesszük, hozzáöntjük a két elhabart tojást, 1-2 percig kavarjuk,
hozzáöntjük a tejfölt, megsózzuk és tűzről levesszük. Bezsírozott, tűzálló tálba
a burgonyát elhelyezzük, ráöntjük a mártást, könnyedén elkavarjuk. Tetejét 2
dkg vajban pirított két dkg morzsával megszórjuk és 10 percre sütőbe tesszük.
Tálaláskor külön tányéron adunk hozzá 5 dkg reszelt sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése