Hozzávalók:
25 dkg fehér- vagy tarkabab, 2 dkg zsír, 4
dkg liszt, 1/2
fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, ecet, só, babérlevél, cukor.
A megtisztított babot
este beáztatjuk és másnap hideg vízzel főni tesszük. A zsírból, lisztből
szemleszínű rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, a
fokhagymát, kevés pirospaprikát. Ha a bab már megfőtt, berántjuk, fűszerezzük
ecettel, csipetnyi cukorral és tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt. Jó ízt ad a
főzeléknek, ha füstöltszalonnát, csülköt főzünk bele, vagy füstölthús levével
főzzük. Készíthetjük rántás nélkül is, tejfölös habarással, fokhagymával
ízesítve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése