Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 5., szerda

Szárazbabfőzelék


Hozzávalók:
     25 dkg fehér- vagy tarkabab, 2 dkg zsír, 4 dkg liszt, 1/2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, ecet, só, babérlevél, cukor.

A megtisztított babot este beáztatjuk és másnap hideg vízzel főni tesszük. A zsírból, lisztből szemleszínű rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, kevés pirospaprikát. Ha a bab már megfőtt, berántjuk, fűszerezzük ecettel, csipetnyi cukorral és tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt. Jó ízt ad a főzeléknek, ha füstöltszalonnát, csülköt főzünk bele, vagy füstölthús levével főzzük. Készíthetjük rántás nélkül is, tejfölös habarással, fokhagymával ízesítve.


Nincsenek megjegyzések: