Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 10., péntek

Töltött karalábé zsemlével


Hozzávalók:
     8-10 db gyenge karalábé, 2 db zsemle, 3 tojás, 2 dl tejföl, 8 dkg zsír.

A meghámozott karalábét gyenge sósvízben puhára főzzük. Leszűrjük, a tetejüket levágjuk és belsejüket jól kifúrjuk.
Töltelék: a zsemléket tejben megáztatjuk, jól kicsavarjuk, villával széttörjük és 5 dkg zsírban megpároljuk. Hozzáadjuk még forrón a tojásokat, kevés reszelt pirított hagymát, 1 kanál tejfölt, sót. Ezzel a keverékkel a karalábékat megtöltjük. Egy bezsírozott tűzálló tálba helyezzük, zsírral, vagy vajjal és tejföllel meglocsoljuk és 15 percig sütőben sütjük. Tálaláskor előbb még a karalábé levével hígított tejfölt aláöntjük és mindenik tetejére mogyorónyi vajdarabkát teszünk.


Nincsenek megjegyzések: