Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. március 23., szombat

Parajfelfújt


Hozzávalók:
     40 dkg paraj, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 1/2 dl tej, 3 tojás, 3 dkg reszelt sajt.

20 dkg parajt megfőzünk és szitán áttörjük. 5 dkg vajjal, 5 dkg liszttel, 2 1/2 dl tejjel sűrű fehérmártást készítünk. A kihűlt mártásokhoz hozzáadjuk egyenként a három tojássárgát, az áttört parajt, a reszelt sajtot és a tojások felvert habját. Formába töltjük és forró vízben 40 percig főzzük. Tálra kiborítjuk és tejföl-, vagy gombamártással tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: