Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. február 3., vasárnap

Habart levesek: Pöszméte-, alma-, cseresznye-, meggyleves


Főként a gyümölcsleveseket: pöszméte-, alma-, ribizli-, cseresznye-, meggyleveseket készítjük habarással, 8-10 dkg gyümölcsöt számítva személyenként. A gyümölcsöket hidegvízzel, cukorral tesszük fel főni, hogy íze jól átmenjen a főzővízbe, s ha puhára főtt, 2 dkg liszttel és egy dl tejföllel behabarjuk, felfőzzük. Tálalhatjuk a leveseket tojássárgára is, ilyenkor kevesebb lisztet veszünk hozzá. Ha a cukrot utólag adjuk a levesbe, a gyümölcs savanyú marad. A gyümölcsleveseket ízesíthetjük fahéjjal, citromhéjjal, finomabb elkészítésnél 1-2 kanál borral, vagy rummal. Sűríthetjük csak tojássárgával is, mely főleg betegeknek ajánlható.


Nincsenek megjegyzések: