Főként a
gyümölcsleveseket: pöszméte-, alma-, ribizli-, cseresznye-, meggyleveseket
készítjük habarással, 8-10 dkg gyümölcsöt számítva személyenként. A
gyümölcsöket hidegvízzel, cukorral tesszük fel főni, hogy íze jól átmenjen a
főzővízbe, s ha puhára főtt, 2 dkg liszttel és egy dl tejföllel behabarjuk,
felfőzzük. Tálalhatjuk a leveseket tojássárgára is, ilyenkor kevesebb lisztet
veszünk hozzá. Ha a cukrot utólag adjuk a levesbe, a gyümölcs savanyú marad. A
gyümölcsleveseket ízesíthetjük fahéjjal, citromhéjjal, finomabb elkészítésnél
1-2 kanál borral, vagy rummal. Sűríthetjük csak tojássárgával is, mely főleg
betegeknek ajánlható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése