Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 25., kedd

Hátszínszelet


Hozzávalók:
     80 dkg hátszínszelet, 8 dkg zsír, só, bors.

Ehhez a készítményhez csak fiatal, hízott marhahús alkalmas. A kicsontozott hátszínt hártyáitól jól letisztítjuk, széleit bevagdossuk, de nem verjük ki túl vékonyra. Sózzuk, borsozzuk és nagyon forró zsírban, nyílt lángon, mindkét oldalát pirosra sütjük. Sütési ideje csak pár perc. Tálalásnál a fölösleges zsírt leöntjük róla. Ha a hús öregebb marhából van, átsütés után még kevés vizet öntünk alája és fedő alatt puhítjuk, végül zsírjára sütjük. Zsírját ráöntve tálaljuk. Burgonyával, főzelékkörítésekkel és bármilyen salátával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: