Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. július 3., szerda

Bélszínszelet hirtelen sütve

Hozzávalók:
     50 dkg bélszín, 6 dkg zsír, só, bors, hagyma.

A bélszínt hártyáitól megtisztítva, 10-12 dkg-os szeletekre vágjuk. Gyengén kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, hagymakarikákat rakunk rá. amit sütéskor leszedünk róla és sütés előtt egy egy-két óráig letakarva állni hagyjuk. Nagyon forró zsírban pár percig mindkét oldalát pirosra sütjük. Belseje belül piros színű kell legyen. Azonnal tálaljuk. Zsírjából csak keveset hagyunk meg, azt kevés vízzel felforraljuk és a hús alá öntjük. Zsírban sült burgonyával, párolt zöldségekkel, salátákkal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: