Hozzávalók:
60 dkg pörköltnek való marhahús, 5 dkg
zsír, 1 fej hagyma, 80 dkg burgonya, zöldpaprika, 1 paradicsom, pirospaprika,
só.
Csipetkének 5 dkg liszt, egy fél, vagy egy
kis tojás.
A húst úgy készítjük
fel, mint a pörköltet. Mikor a hús majdnem puha, bőven felengedjük vízzel és
kockára vágott burgonyát teszünk bele, amivel csendesen tovább főzzük.
Befejezés előtt néhány perccel csipetkét főzünk bele, vigyázva kevergetjük,
hogy a burgonya és csipetke egyenletesen legyen elosztva.
A bográcsgulyás ősi
magyar étel, aminek vidékenként igen sok változata van, aszerint, hogy mit
adnak a pörkölt húshoz.
A szegedi gulyáshoz karikáravágott
leveszöldséget adnak.
A kolozsvári gulyáshoz a burgonyával
egyidőben szeletekre vágott édeskáposztát adnak.
A csángógulyás burgonya helyett
savanyúkáposztával és rizzsel készül.
A palócgulyás zöldbabbal és tejföllel
készül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése