Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 17., hétfő

Bográcsgulyás


Hozzávalók:
     60 dkg pörköltnek való marhahús, 5 dkg zsír, 1 fej hagyma, 80 dkg burgonya, zöldpaprika, 1 paradicsom, pirospaprika, só.
     Csipetkének 5 dkg liszt, egy fél, vagy egy kis tojás.

A húst úgy készítjük fel, mint a pörköltet. Mikor a hús majdnem puha, bőven felengedjük vízzel és kockára vágott burgonyát teszünk bele, amivel csendesen tovább főzzük. Befejezés előtt néhány perccel csipetkét főzünk bele, vigyázva kevergetjük, hogy a burgonya és csipetke egyenletesen legyen elosztva.
A bográcsgulyás ősi magyar étel, aminek vidékenként igen sok változata van, aszerint, hogy mit adnak a pörkölt húshoz.
A szegedi gulyáshoz karikáravágott leveszöldséget adnak.
A kolozsvári gulyáshoz a burgonyával egyidőben szeletekre vágott édeskáposztát adnak.
A csángógulyás burgonya helyett savanyúkáposztával és rizzsel készül.
A palócgulyás zöldbabbal és tejföllel készül.

Nincsenek megjegyzések: