Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 25., péntek

Csontleves


Hozzávalók:
     60 dkg marhacsont, 40 dkg leveszöldség, 5 dkg gomba, 5 dkg kelkáposztalevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dkg zsír, hagyma, só.

A csontot jól megmosva főni tesszük, és 2-3 órán keresztül főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret hosszába vágjuk, a karalábét, hagymát szeletekre, és a zsírban lepirítjuk. A többi zöldséggel együtt a csontokhoz adjuk és együtt főzzük. Leszűrjük és bármilyen metéltet, vagy galuskát főzünk bele.


Nincsenek megjegyzések: