Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. február 28., csütörtök

Májgaluska


10-15 dkg máj, 2 dkg zsírban pirított, kávéskanálnyi apróra vágott hagyma, 1 tojás, 1 kanál zsemlyemorzsa, 1 kanál liszt.

A májat megreszeljük, vagy megkaparjuk, elkeverjük egy egész tojással, két kanál vízzel, hozzáadunk egy kanál zsemlemorzsát, amit pár percig áztatunk benne. Elkeverjük a pirított hagymával, fűszerezzük só, bors, vagy vagdalt zöldpetrezselyemmel és végül 1-2 kanál liszttel elkeverjük. Nedvesített kanállal apró galuskákat szaggatunk a fővő levesbe.

Nincsenek megjegyzések: