Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. március 21., csütörtök

Zsemlefelfújt


Hozzávalók:
     4 db zsemle, 10 dkg zsír, 4 tojás, 1 kanál, 1 kanál zsemlemorzsa, 3 dl, tej.

A másnapos zsemléknek alsó kemény héját lereszeljük, tejben megáztatjuk, utána kicsavarjuk és villával széttörjük. 10 dkg zsírt, vagy vajat habosra kavarunk a tojássárgákkal.
Hozzáadjuk a tejben áztatott zsemlét, 1 kanál morzsát és végül a tojások keményre vert habját. Bekent formában 50 percig gőzben főzzük. Utána 10 percig, fedő nélkül, sütőben sütjük. Tálba kiborítva, tejfölmártással leöntjük.

Nincsenek megjegyzések: