Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 12., szombat

Zöldbableves


Hozzávaló:
          50-60 dkg zöldbab, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, hagyma, paprika, 1 kanál tejföl, ecet.

A zöldbabot megmossuk, szálkáitól megtisztítjuk, 1 1/2 cm-re vágjuk, vagy felibe, negyedekbe tördeljük. Forró vízbe tesszük, s ha puhára főtt, világos rántással felengedjük, amiben a hagymát gyengén megpároltuk. Berántás után is legalább 10 percig főzzük. Végül zöldpetrezselyemmel, ecettel, csipetnyi cukorral ízesítjük. Egy kanál tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: