Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 25., csütörtök

Karfiol hússal összerakva


Hozzávalók:
     1 kg karfiol. 40 dkg borjúhús, 5 dkg zsír, 1 dl paradicsomlé, hagyma, 2 dkg liszt.

A karfiolt megtisztítva, rózsáira szétszedjük és megfőzzük. A húst megdaráljuk, 2 dkg zsírban 1 kiskanálnyi apróra vágott hagymát megpirítunk és abban a húst megpároljuk. Egy kizsírozott, tűzálló tálban a karfiolt a hússal összerakjuk, 3 dkg zsírból, 2 dkg liszttel és a paradicsommal vékony mártást készítünk, kb. 2 dl mennyiséget, csont- vagy húslével hígítva, és ráöntjük a rakott karfiolra. 10 percre forró sütőbe tesszük.


Nincsenek megjegyzések: