Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 29., hétfő

Spenótos borjú


Hozzávalók:
     40 dkg borjúhús, 5 dkg zsír, 2 dl paradicsomlé, 1 kanál liszt, 1/2 kg spenót, citrom, 1 dl tejföl.

A borjúfelsált szeletekre vágva kiverjük, megsózzuk, lisztbe mártva, 5 dkg zsírban mindkét oldalát gyorsan pirosra sütjük. A visszamaradt zsírban kevés apróra vágott hagymát megfonnyasztunk, 1 kanál liszttel meghintjük és 2 dl paradicsomlével felengedjük. A gyenge, fiatal spenótot az előbbi készítményhez hasonlóan előkészítve, sós vízben leforrázzuk és a leveleket hasonlóan előkészítve, sós vízben leforrázzuk és a leveleket egészben hagyva, beletesszük a mártásba, Hozzáadjuk a kisült hússzeleteket és fedő alatt lassan pároljuk 20-30 percig. Ízesítőnek adunk hozzá 1 cikk apróra vágott fokhagymát, néhány csepp citromlevet. Tálalásnál a hússzeleteket a spenót tetejére helyezzük, kevés tejföllel meglocsoljuk és citromkarikákkal díszítjük. (Ezen a készítményen a sokak által kevésbé kedvelt íze a spenótnak egyáltalában nem érzik.) Ha nincs a szeletekre alkalmas húsunk, úgy a borjúhúsnak bármely részét használhatjuk darabokra felvágva és forró zsírban félpuhára párolva.

Nincsenek megjegyzések: