Hozzávalók:
40 dkg borjúhús, 5 dkg zsír, 2 dl
paradicsomlé, 1 kanál liszt, 1/2 kg spenót, citrom, 1 dl tejföl.
A borjúfelsált
szeletekre vágva kiverjük, megsózzuk, lisztbe mártva, 5 dkg zsírban mindkét
oldalát gyorsan pirosra sütjük. A visszamaradt zsírban kevés apróra vágott
hagymát megfonnyasztunk, 1 kanál liszttel meghintjük és 2 dl paradicsomlével
felengedjük. A gyenge, fiatal spenótot az előbbi készítményhez hasonlóan
előkészítve, sós vízben leforrázzuk és a leveleket hasonlóan előkészítve, sós
vízben leforrázzuk és a leveleket egészben hagyva, beletesszük a mártásba,
Hozzáadjuk a kisült hússzeleteket és fedő alatt lassan pároljuk 20-30 percig.
Ízesítőnek adunk hozzá 1 cikk apróra vágott fokhagymát, néhány csepp
citromlevet. Tálalásnál a hússzeleteket a spenót tetejére helyezzük, kevés
tejföllel meglocsoljuk és citromkarikákkal díszítjük. (Ezen a készítményen a
sokak által kevésbé kedvelt íze a spenótnak egyáltalában nem érzik.) Ha nincs a
szeletekre alkalmas húsunk, úgy a borjúhúsnak bármely részét használhatjuk
darabokra felvágva és forró zsírban félpuhára párolva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése