Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 22., szerda

Hússal rakott burgonya


Hozzávalók:
     1 kg burgonya, 40 dkg borjúhús (lehet főtt marha- vagy maradék sülthús), 1 dl tejföl, 2 kanál fehérmártás, 5 dkg zsír, 1 kis fej hagyma.

A húst megdaráljuk és 5 dkg hagymás zsíron megpároljuk, zsírjára sütjük. A főtt burgonyát karikákra vágjuk. A tejfölt a fehérmártással összekeverjük (fehérmártás a rakott burgonya leírása szerint). A burgonyát bezsírozott tűzálló tálban összerakjuk, felváltva a hússal és a tejfölös mártással. Tetején burgonya van, mártással leöntve. Tejfölös fehérmártás helyett, híg paradicsommártással is készíthetjük. 10 percre sütőbe tesszük.


Nincsenek megjegyzések: