Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 21., péntek

Serpenyősrostélyos


Hozzávalók:
      4 szelet rostélyos, 8 dkg zsír, 1 fej hagyma, két drb zöldpaprika, 2 paradicsom, 80 dkg burgonya, pirospaprika, köménymag.

A szeleteket gyengén kiverjük, hártyás széleit bevagdossuk, besózzuk és kevés forró zsírban mindkét oldalát átsütjük. A húsokat egy tányérra kiszedjük és a többi zsírt a lábosba tesszük, amelyben az apróra vágott hagymát megpároljuk. Paprikával lehintjük, vízzel felengedjük, a húsokat újra belehelyezzük és fedő alatt tovább pároljuk. Mikor már majdnem puha, a húsokat kiszedjük és a levébe tesszük a hasábokba vágott nyers burgonyát, tetejére rakjuk, a húsokat, hozzáadjuk a szeletekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot, kevés finomra tört köménymagot, vízzel felöntjük és befedve, lassan főzzük, hogy a paprikás zsír feljöjjön a tetejére. Sütőben is süthetjük tovább. Tálalásnál alól rakjuk a húst, tetejére a burgonyát, vékony karikára vágott csövespaprikával díszítjük és a levét aláöntjük.


Nincsenek megjegyzések: