Hozzávalók:
4
szelet rostélyos, 8 dkg zsír, 1 fej hagyma, két drb zöldpaprika, 2 paradicsom,
80 dkg burgonya, pirospaprika, köménymag.
A szeleteket gyengén
kiverjük, hártyás széleit bevagdossuk, besózzuk és kevés forró zsírban mindkét
oldalát átsütjük. A húsokat egy tányérra kiszedjük és a többi zsírt a lábosba
tesszük, amelyben az apróra vágott hagymát megpároljuk. Paprikával lehintjük,
vízzel felengedjük, a húsokat újra belehelyezzük és fedő alatt tovább pároljuk.
Mikor már majdnem puha, a húsokat kiszedjük és a levébe tesszük a hasábokba
vágott nyers burgonyát, tetejére rakjuk, a húsokat, hozzáadjuk a szeletekre
vágott zöldpaprikát, paradicsomot, kevés finomra tört köménymagot, vízzel
felöntjük és befedve, lassan főzzük, hogy a paprikás zsír feljöjjön a tetejére.
Sütőben is süthetjük tovább. Tálalásnál alól rakjuk a húst, tetejére a
burgonyát, vékony karikára vágott csövespaprikával díszítjük és a levét
aláöntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése