Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. február 14., csütörtök

Tüdőstáskaleves


Hozzávalók:
     a leves tésztájához 10 dkg liszt, 1 tojás, 15 dkg sertés-, vagy borjútüdő, 3 dkg zsír, hagyma, 1 tojás, bors, zöldpetrezselyem.

A tüdőt pár percre forró vízbe tesszük, vízből kivéve szétvágjuk, az eres részektől megtisztítjuk, ledaráljuk, vagy deszkán jól megaprózzuk és hagymás zsírban, fedő alatt, puhára pároljuk. Ha zsírjára lesült, tűzről levesszük és forrón egy kis tojással elkeverjük. Közben a liszttel, egy tojással nagyon vékony levestésztát készítünk, a rendesnél valamivel lágyabbra, kettébe hajtva. A tüdővagdalékból diónyi halmokat rakunk rá sorjában, a lekvárosderelyéhez hasonlóan. Ugyanúgy hajtjuk össze és vágjuk, ki mint a derelyét. A tésztát zöldséglevesbe, vagy csontlevesbe főzzük.


Nincsenek megjegyzések: