Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 7., kedd

Karalábéfőzelék


Hozzávalók:
     80 dkg karalábé, 4 dkg zsír, 4 dkg liszt, 1/4 liter tej, 2 dkg cukor, zöldpetrezselyem.

A megtisztított karalábét apró kockákra, vagy vékony szeletekre vágjuk. Forró zsírban megforgatva megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Liszttel behintjük és azzal is pirítjuk. Vízzel felengedjük, majd tejjel, vagy tejszínnel hígítjuk. Ízesítjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel és cukorral. A cukrot megpirítva is tehetjük a főzelékre.


Nincsenek megjegyzések: