Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 30., kedd

Spenótos palacsinta


Hozzávalók:
     4 tojás, 10 dkg liszt, 3 dl tej, 25 dkg spenót, 8 dkg zsír, 2 kanál tejföl, 2 dkg reszelt sajt.

Egy tojással, 10 dkg liszttel és tejjel, rendes palacsintatésztát készítünk. A spenótot forró sós vízben megfőzzük, szitán áttörjük és a palacsintatésztához keverjük. Rendes palacsintákat készítünk belőle. Három tojásból, egy kanál tejföllel hígítva, 3 dkg zsírban gyenge rántottát készítünk, ezzel a palacsintákat megkentük, összesodorjuk, bezsírozott tűzálló tálba helyezzük, tejföllel meglocsoljuk és 10 percre sütőbe tesszük. Tálaláskor tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Előétel, vagy második fogás.


Nincsenek megjegyzések: