Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 29., szerda

Solet


Hozzávalók:
     40 dkg fehér száraz bab, 10 dkg árpakása, 25 dkg kövér libahús, 20 dkg sertésoldalas, lehet füstölt is, 8 dkg zsír, 1 kanál liszt, 1 fej hagyma, paprika.

A babot előző nap beáztatjuk, összekeverjük az árpakásával. A hagymát apróra vágva a zsírban megpirítjuk, paprikával meghintjük. A húsokat darabokra vágjuk, mint a pörköltnek szoktuk, de hagyhatjuk egészben is. Mindezeket egy 3 literes lábosban, vagy fazékban összekeverjük, 1 kanál liszttel meghintjük, bőven öntünk rá vizet és főni tesszük. Amikor félfővésben van, forró sütőbe tesszük, ha még szükséges, a vizet pótoljuk és kb. még egy óráig sütjük. Szokták kemencében is sütni.


Nincsenek megjegyzések: