Hozzávalók:
40 dkg fehér száraz bab, 10 dkg árpakása,
25 dkg kövér libahús, 20 dkg sertésoldalas, lehet füstölt is, 8 dkg zsír, 1
kanál liszt, 1 fej hagyma, paprika.
A babot előző nap
beáztatjuk, összekeverjük az árpakásával. A hagymát apróra vágva a zsírban
megpirítjuk, paprikával meghintjük. A húsokat darabokra vágjuk, mint a pörköltnek
szoktuk, de hagyhatjuk egészben is. Mindezeket egy 3 literes lábosban, vagy
fazékban összekeverjük, 1 kanál liszttel meghintjük, bőven öntünk rá vizet és
főni tesszük. Amikor félfővésben van, forró sütőbe tesszük, ha még szükséges, a
vizet pótoljuk és kb. még egy óráig sütjük. Szokták kemencében is sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése