Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. február 9., szombat

Burgonyakrémleves


Hozzávalók:
     40 dkg burgonya, 2 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1/2 liter tej.

A burgonyát héjában megfőzzük és szitán áttörjük. A zsírból és lisztből egész világos rántást készítünk, egy pohár vízzel felfőzzük, beletesszük az áttört burgonyát, simára kavarjuk, tovább hígítjuk vízzel és a tejjel még egyszer felfőzzük. Megsózzuk. Vigyázzunk, hogy a tej benne le ne égjen, azért ha a tejet már hozzáöntöttük, állandóan kavargassuk. Használhatunk a felöntéséhez zöldséglevet is. Vajjal készítve, kiváló diétás étel. Pirított zsemlekockával, vagy más zsírbansült levesbetéttel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: