Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 6., szombat

Parajtekercs karfiollal töltve


Hozzávalók:
     40 dkg paraj, 3 tojássárga, 3 kanál tejföl, 3 kanál liszt.

A parajt megfőzzük és áttörjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat, a tejfölt, a lisztet és a tojások kemény habját. Bezsírozott, lisztezett sütőlemezre kenjük, gyorsan megsütjük. Tölteléke ugyanaz, mint a karfiol-tekercsé. Megtöltés után sütőben újra átforrósítjuk. Hosszú tálra helyezve, ferde, két ujjnyi szeletekre vágjuk, 2 kanál tejföllel megöntözzük és forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: