Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 7., hétfő

Zöldséglevesek


A zöldséglevesekhez a következő zöldségféléket használhatjuk: sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zöldborsó, zöldbab, sóska, paraj (spenót), karfiol, zeller, paradicsom, spárga, kelkáposzta.
Kitűnő levest kapunk vegyes zöldségből, ha minél több zöldség szerepel benne. Elkészítési módjuk lehet, fedő alatt párolva és liszttel lehintve, rántással sűrítve, vagy megfőzve és áttörve krémlevesnek. Ízesítő anyagaik lehetnek, pirospaprika, zöldpaprika, paradicsom, apróra vágott zöldpetrezselyem, vízbefőtt burgonya leve, tejföl, tojássárga, ecet, citromlé.


Nincsenek megjegyzések: