Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 15., szerda

Rakott padlizsán


Hozzávalók:
     4 drb padlizsán (70-80 dkg), 8 dkg zsír, 30 dkg borjúhús, hagyma, 2 tojás, 1 dl tejföl, 1 kanál liszt.

A borjúhúst megdaráljuk és 2 dkg hagymás zsírban puhára pároljuk, többször, megkavargatjuk. A padlizsánt vékonyan meghámozzuk és 1/2 cm széles karikákra vágjuk, gyengén megsózzuk. A padlizsánkarikákat 6 dkg zsíron, gyorsan mindkét oldalát félig átsütjük. Egy tűzálló tálban a darált hússal rétegenként összerakjuk. Alul és felül padlizsán legyen. A 2 tojást a liszttel és tejföllel jól elkeverjük és a tetejére öntjük. Közben fakanál nyelével réseket fúrunk, hogy a tojás átjárja az összerakott anyagot. 20 percre forró sütőbe tesszük.


Nincsenek megjegyzések: