Hozzávalók:
4 drb padlizsán (70-80 dkg), 8 dkg zsír, 30
dkg borjúhús, hagyma, 2 tojás, 1 dl tejföl, 1 kanál liszt.
A borjúhúst
megdaráljuk és 2 dkg hagymás zsírban puhára pároljuk, többször, megkavargatjuk.
A padlizsánt vékonyan meghámozzuk és 1/2 cm széles karikákra vágjuk, gyengén
megsózzuk. A padlizsánkarikákat 6 dkg zsíron, gyorsan mindkét oldalát félig
átsütjük. Egy tűzálló tálban a darált hússal rétegenként összerakjuk. Alul és
felül padlizsán legyen. A 2 tojást a liszttel és tejföllel jól elkeverjük és a
tetejére öntjük. Közben fakanál nyelével réseket fúrunk, hogy a tojás átjárja
az összerakott anyagot. 20 percre forró sütőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése