Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 22., hétfő

Kelgöngyöleg


Hozzávalók:
     1/2 kg levesben főtt marhahús, 6 dkg zsír, 2 tojás, 1 zsemle, 1 kg-os fej kelkáposzta, 2 1/2 dl tejföl, 3 kanál morzsa, hagyma, só, bors.

A főtt húst szeletekre vágjuk és négy dkg hagymás zsíron átpároljuk, kétszer ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejben áztatott zsemlét, pár szem törött borsot és 1 kanál tejfölt. Mindezt jól elkavarjuk, a két tojás felvert habjával elvegyítjük. A kelkáposzta leveleit szétszedjük, forró sósvízben félig megfőzzük, a vastag ereket kivágjuk belőle. Egy szalvétát négyszög alakban megzsírozunk és ráhelyezzük a kelkáposztaleveleket. A tölteléket vékonyan felcsavarjuk, a szalvéta két végét és közepét összekötjük. Forró vízbe téve 3/4 óráig főzzük. A szalvétából kivéve, hosszúkás tálra helyezzük, szeletekre felvágjuk, pirított morzsával meghintjük és tejföllel meglocsoljuk.


Nincsenek megjegyzések: