Hozzávalók:
1/2 kg levesben főtt marhahús, 6 dkg zsír, 2
tojás, 1 zsemle, 1 kg-os fej kelkáposzta, 2 1/2 dl tejföl, 3 kanál morzsa, hagyma,
só, bors.
A főtt húst
szeletekre vágjuk és négy dkg hagymás zsíron átpároljuk, kétszer ledaráljuk.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejben áztatott zsemlét, pár szem törött
borsot és 1 kanál tejfölt. Mindezt jól elkavarjuk, a két tojás felvert habjával
elvegyítjük. A kelkáposzta leveleit szétszedjük, forró sósvízben félig
megfőzzük, a vastag ereket kivágjuk belőle. Egy szalvétát négyszög alakban
megzsírozunk és ráhelyezzük a kelkáposztaleveleket. A tölteléket vékonyan
felcsavarjuk, a szalvéta két végét és közepét összekötjük. Forró vízbe téve 3/4 óráig főzzük. A
szalvétából kivéve, hosszúkás tálra helyezzük, szeletekre felvágjuk, pirított
morzsával meghintjük és tejföllel meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése