Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 4., kedd

Töltött tök


Hozzávalók:
     1 kg fiatal spárgatök, 30 dkg borjúhús, 8 dkg rizs, 1 tojás, 4 dkg zsír, 2 dl tejföl.

A tököt hosszában vágva, héjától és belsejétől megtisztítjuk, a húsból, rizsből a szokásos módon tölteléket készítünk, 1 tojást hozzáadunk, azzal a két fél tök belsejét megtöltjük. A tököt lábosban, sósvízben addig pároljuk, amíg az egész átüvegesedik, megpuhul. Paradicsommártással, vagy tejföllel leöntve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: