Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. március 20., szerda

Gombafelfújt


Hozzávalók:
     35 dkg gomba, 5 dkg zsír, 2 db zsemle, 3 tojás, zöldpetrezselyem.

35 dkg gombát megtisztítunk, apróra vágunk és a zsíron puhára pároljuk, aztán hűlni tesszük. Két zsemlét tejben megáztatunk, jól kicsavarjuk, villával széttörjük. Hozzáadunk egyenként 3 tojás sárgáját, a párolt gombát, amelyből két kanálra valót félretettünk. Végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját. Bekent formába öntjük és 50 percig gőzben főzzük. Tálra kiborítva a félretett gombával és apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk. Ízlés szerint gomba vagy sajtmártást adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: