Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 28., vasárnap

Spenótfőzelék


Hozzávalók:
     1/2 kg spenót, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2 dl tej.

A spenótot kiválogatással megtisztítjuk és több vízben jól átmossuk. Forró, sós vízbe dobjuk és 5 percig főzzük. Levétől leszűrjük, szitán áttörjük, vagy húsdarálón ledaráljuk. A zsírból és a lisztből világos rózsaszínű rántást készítünk, ahhoz adjuk az áttört spenótot, előbb kevés vízzel, majd a tejjel felengedjük és jól felfőzzük. Felengedhetjük hús- vagy csontlével is. Ízlés szerint, felengedés után fokhagymával ízesíthetjük. Feltétének, bármilyen hús- vagy tojáskészítményt adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: