Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 11., szombat

Sárgarépafőzelék


Hozzávalók:
     80 dkg sárgarépa, 6 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2-3 dkg cukor, 1/4 liter tej, 1 dl tejföl, zöldpetrezselyem.

A sárgarépát nagyon vékonyra szeleteljük és forró zsírban kevés hús- vagy csontlé hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk, sóval, cukorral együtt. Zsírjára sütjük, még egy keveset pirítjuk, a liszttel lehintjük és vízzel, vagy csontlével, majd tejjel felengedjük. Zöldpetrezselyemmel, vagy citromhéjával ízesítjük. Tálaláskor hozzáadjuk a tejfölt, mely ízlés szerint el is hagyható. Sokan fokhagymával ízesítik.


Nincsenek megjegyzések: