Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 1., szerda

Zöldbabfőzelék


Hozzávalók:
     1 kg zöldbab, 4 dkg zsír, 4 dkg liszt, 1 kanál tejföl, ecet, só, zöldpetrezselyem.

A zöldbabot megtisztítjuk, darabokra vagdaljuk, 1 liter forró sós vízbe főzni tesszük. A lisztből és zsírból rózsaszínű rántást készítünk és ezzel a puhára főtt babot berántjuk. Ízlés szerint, hagymát is adhatunk a rántásba. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel. ecettel, csipetnyi cukorral, tejföllel.


Nincsenek megjegyzések: