Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 17., csütörtök

Spárgaleves


Hozzávalók:
     40 dkg spárga, 3 dkg liszt, 3 dkg zsír, 1 kanál tejföl, zöldpetrezselyem.

A spárgákat meghámozzuk, hosszában kettéhasítjuk és 3 cm hosszú darabokra vágjuk. Forró, sósvízben félpuhára főzzük. A lisztből és zsírból világos rántást készítünk, ezzel a levest felengedjük és addig főzzük, amíg a spárga teljesen megpuhul. Zöldpetrezselyemmel ízesítjük, tálaláskor tejfölt adunk hozzá. Tartalmasabb, ha csontlével, vagy zöldséglével engedjük fel.


Nincsenek megjegyzések: