Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 11., péntek

Zöldborsóleves



Hozzávalók:
          60-80 dkg csöves zöldborsó, 2 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 dl tej.

Ha a zöldborsónak gyenge a héja, azt is felhasználhatjuk. Vízben puhára főzzük és a leszűrt levét a levesre öntjük. A kifejtett zöldborsót a zsíron puhára pároljuk, liszttel lehintjük, azzal is egy kicsit pirítjuk, felöntjük vízzel, felfőzzük és hozzáöntjük a tejet. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
Cukrot is adhatunk hozzá. Betétnek vajgaluskát, vagy csurgatott tésztát főzünk bele.


Nincsenek megjegyzések: