Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 3., hétfő

Kirántott tök

  
E célra egészen fiatal tököt veszünk, aminek a belseje még gyenge. Egy vagy két kis tököt meghámozunk, 1/2 cm karikákra vágjuk, megsózzuk. Egy tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk 1/2 dkg élesztővel. a szeleteket belemártjuk és mindkét oldalát zsírban, rózsaszínűre sütjük. Zsírbansült burgonyával és salátával, önálló fogásként tálaljuk.
A tök héját is felhasználhatjuk, ha nem nagyon öreg a tök. 2 mm vékony laskára felvágjuk, hagymás zsírban megpároljuk, paprikát szórunk rá, tejfölt és egy tojást ütünk rá. Egy-két személynek elegendő. A velőre emlékeztet az íze.

Nincsenek megjegyzések: