Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 18., péntek

Spenótleves


Hozzávalók:
     20 dkg spenót, 2 dkg zsír, 3 dkg liszt, 1 tojássárga, 1 kanál tejföl, citromlé.

A gyenge, tavaszi spenótot jól megmossuk, nyersen megvagdaljuk és forró zsírban kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk. Amikor zsírjára sül, liszttel lehintjük, először hideg vízzel, aztán meleg vízzel engedjük fel, jól felfőzzük és tojássárgára, tejfölre tálaljuk. Pár csepp citromlével ízesítjük. Nagyon kellemes, üde, tavaszi leves. Tetejére pirított zsemlekockát szórunk.


Nincsenek megjegyzések: