Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. március 18., hétfő

Tejfölfelfújt


Hozzávalók:
     5 dl tejföl, 3 tojás, 15 dkg liszt, 3 dkg vaj, 3 dkg sajt.

A tojássárgákat 1 dl jó sűrű tejföllel elkavarjuk, hozzáadunk 15 dkg grízes lisztet, s ha már simára kavartuk, hozzáadunk 3 dl tejfölt és a tojások kemény habjával elkeverjük.
Ízlés szerint sózzuk. Kikent formába öntjük és egy óráig gőzben főzzük. Tálaláskor 1 dl tejfölt 3 dkg olvasztott vajjal elvegyítünk, ezzel a felfújtat leöntjük és 3 dkg reszelt sajttal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: