Hozzávalók:
egy középnagyságú kb. 1 kg kelkáposzta, 40
dkg borjú-, vagy sertéshús, 4 dkg zsír, 4 dkg liszt, 1 dl tejföl.
A kelkáposztát
vízsugárral jól megmossuk és egészben hagyjuk. A húst megdaráljuk, a rizzsel,
amit 2 dkg zsíron megfuttatunk, összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük. A
kel leveleit vigyázva szétválasztjuk és a tölteléket egyenletesen elhelyezve,
közéje rakjuk. Az egészet cérnával átkötözzük és egy mély lábosban, forró,
sósvízbe téve, kb. egy óráig lassan főzzük. A zsírból és lisztből világos
rántást készítünk, ezzel a levét berántjuk. Tálaláskor egy kanál tejfölt adunk
a levébe. A kel fejét lapát segítségével kiemeljük, a cérnát lefejtjük róla,
kerek főzelékestálba helyezzük, cikkekre vágjuk és a levét köréje öntjük.
Ízesítő anyagai: fokhagyma, kapor. Mindkettőt csak a vége felé adjuk az
ételhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése