Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 21., vasárnap

Töltött kel


Hozzávalók:
     egy középnagyságú kb. 1 kg kelkáposzta, 40 dkg borjú-, vagy sertéshús, 4 dkg zsír, 4 dkg liszt, 1 dl tejföl.

A kelkáposztát vízsugárral jól megmossuk és egészben hagyjuk. A húst megdaráljuk, a rizzsel, amit 2 dkg zsíron megfuttatunk, összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük. A kel leveleit vigyázva szétválasztjuk és a tölteléket egyenletesen elhelyezve, közéje rakjuk. Az egészet cérnával átkötözzük és egy mély lábosban, forró, sósvízbe téve, kb. egy óráig lassan főzzük. A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, ezzel a levét berántjuk. Tálaláskor egy kanál tejfölt adunk a levébe. A kel fejét lapát segítségével kiemeljük, a cérnát lefejtjük róla, kerek főzelékestálba helyezzük, cikkekre vágjuk és a levét köréje öntjük. Ízesítő anyagai: fokhagyma, kapor. Mindkettőt csak a vége felé adjuk az ételhez.


Nincsenek megjegyzések: