Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 20., hétfő

Rakottburgonya


Hozzávalók:
     1 kg burgonya héjában főzve, 4 drb főtt tojás, 5 dkg zsír, 1-2 dl tejföl, 2 kanál fehérmártás (2 dkg liszt – 2 dkg zsír – 1 dl tejjel készítve), 4 dkg morzsa, 2 dkg zsírban vagy vajban pirítva.

A burgonyát és a tojásokat karikákra vágjuk, egy tűzálló tálat, vagy lábost bezsírozunk, morzsával behintjük és a burgonyát a tojással felváltva rétegenként összerakjuk. Közben a burgonyát sózzuk és langyos zsírral locsoljuk és tejföllel öntözzük. Nagyon gazdaságos és ízletes, ha a tejfölt két kanál híg fehérmártással vegyítjük és ezzel locsoljuk a burgonyát. Tetejére burgonyát teszünk, tejföllel, zsírral meglocsoljuk és zsírban pirított morzsával meghintjük, 15 percre forró sütőbe tesszük. Savanyúsággal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: