Hozzávalók:
1 kg burgonya héjában főzve, 4 drb főtt
tojás, 5 dkg zsír, 1-2 dl tejföl, 2 kanál fehérmártás (2 dkg liszt – 2 dkg zsír
– 1 dl tejjel készítve), 4 dkg morzsa, 2 dkg zsírban vagy vajban pirítva.
A burgonyát és a
tojásokat karikákra vágjuk, egy tűzálló tálat, vagy lábost bezsírozunk,
morzsával behintjük és a burgonyát a tojással felváltva rétegenként
összerakjuk. Közben a burgonyát sózzuk és langyos zsírral locsoljuk és
tejföllel öntözzük. Nagyon gazdaságos és ízletes, ha a tejfölt két kanál híg
fehérmártással vegyítjük és ezzel locsoljuk a burgonyát. Tetejére burgonyát
teszünk, tejföllel, zsírral meglocsoljuk és zsírban pirított morzsával
meghintjük, 15 percre forró sütőbe tesszük. Savanyúsággal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése