Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 8., szombat

Lencsefőzelék


Hozzávalók:
     40 dkg lencse, 3 dkg zsír, 5 dkg liszt, kis fej hagyma, paprika, ecet, 1 dl tejföl

A megtisztított lencsét többször megmossuk és hidegvízben főni tesszük. Ha puhára főtt, zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kevés pirospaprikát, a főzeléket felengedjük és még pár percig főzzük. Ecettel, csipetnyi cukorral, esetleg egy babérlevéllel ízesítjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá. Igen jól talál a lencséhez a reszelt torma. Melléje adjuk, vagy tálalás előtt hozzákeverjük.


Nincsenek megjegyzések: