Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 4., szombat

Zöldborsófőzelék


Hozzávalók:
     1 kg zöldborsó, 4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 dl tej, zöldpetrezselyem.

A zöldborsót kifejtjük és a zsíron fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk vagdalt zöldpetrezselyemmel, ízlés szerint cukorral, 5 dkg liszttel lehintjük és előbb vízzel, azután tejjel felengedjük és 10 percig főzzük. Ha a külső zöld csövei még gyengék, azt is megfőzzük és levével engedjük fel a főzeléket.


Nincsenek megjegyzések: