Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 5., vasárnap

Zöldborsó vajban


Hozzávalók:
     1 kg zöldborsó, 5 dkg vaj, 1 kanál cukor, só, zöldpetrezselyem

A kifejtett gyenge zöldborsót annyi sós vízbe tesszük fel, hogy éppen ellepje. Hozzáadunk 1 kanál cukrot, s fedő alatt puhára pároljuk, amíg a levét elfővi. Tálalás előtt 5 dkg vajjal elkeverjük. Sült burgonyával lehet önálló étel, vagy sültek mellé köret. Zöldpetrezselyemmel megszórjuk. Ha nagyon gyenge a zöldborsó, csak nagyon kevés vizet öntsünk alája. A zöldborsó megtartja zöld színét, ha főzés közben egy csipetnyi szódabikarbónát szórunk bele.
A zöldborsót ezenkívül még sokféle segédanyagként is használjuk ételeink készítésénél.


Nincsenek megjegyzések: