Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 3., csütörtök

Tejföl-hozzáadás


A magyar konyha jellegét erősen kidomborítja a tejföllel való ízesítés. Ez ételeinket táplálóbbá, ízletesebbé, sűrűbbé teszi.
Mindig az ételek befejezésekor adjuk a tejfölt a készítményekhez. A tejföllel az ételeket már nem főzzük, esetleg egyes ételeknél egyet forraljuk. Leveseknél, főzelékeknél a tálalótálba helyezzük a tejfölt és az ételek tetejét locsoljuk meg vele, ami egyúttal tetszetős külsőt is ad a tálalásnak. A tejfölözéssel azonban nem menjünk túlzásba, mert az ételek eredeti ízének rovására megy. A gondos főzés hiányát tejföllel nem pótolhatjuk.


Nincsenek megjegyzések: