Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 1., szombat

Tökfőzelék


Hozzávalók:
     1 és 1/2 kg tök, 4 dkg zsír, 4 dkg liszt, 1/2 fej hagyma, 1 csésze aludttej, 1 dl tejföl, kapor.

A tököt meggyaluljuk és gyengén besózzuk. Világos rántást készítünk kevés hagymával, pirospaprikával. A levétől kicsavart tököt beletesszük, gyengén ecetezzük, hogy ne főjön szét a tök. Előbb kevés vízzel, majd egy csésze összehabart aludttejjel vagy íróval felengedjük. Ha csak vízzel engedjük fel, tálalás előtt 1 dl tejfölt adunk hozzá. Ízlés szerint apróra vágott zöldkaporral is készíthetjük.


Nincsenek megjegyzések: