Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 18., csütörtök

Kelkáposztafőzelék


Hozzávalók:
     1 kg kelkáposzta, 3 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 dl tejföl, 30 dkg burgonya, kapor, köménymag, fokhagyma.

A vízsugárral megmosott kelkáposztát, szeletekre vágva, annyi sósvízbe tesszük főni, hogy éppen ellepje. Világos zsemle színű rántást készítünk és ha a kel félig puha, berántjuk. Tejföllel tálaljuk, Burgonyával is szokták készíteni, szeletekre vagy kockákra vágva, ami együtt fő a kellel. Ízesíteni szokták tetszés szerint köménymaggal, kaporral, vagy fokhagymával.


Nincsenek megjegyzések: