Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 11., csütörtök

Német káposzta


Hozzávalók:
     1 kg édeskáposzta, 10 dkg zsír, 10 dkg liszt, 2 tojás, 1 kg paradicsom, vagy 5 dl eltett paradicsom, 1 dl tejföl.

Egy középnagyságú fej, kb. 1 kg-os káposzta leveleit szétszedjük és forró sós vízben félpuhára főzzük. A vízből kivéve a levét jól lecsurgatjuk. Egy-egy káposztalevelet úgy hajtogatunk össze, hogy egész kis csomagot kapjunk. Most egy tiszta szalvéta sarkába tesszük, jól becsavarjuk, mely által apró kis káposztafejeket kapunk. Az apró fej káposztákat lisztbe, felvert tojásba, majd újra lisztbe megforgatjuk és forró zsírban mindkét oldalát rózsaszínűre sütjük. Közben világos rántással és paradicsommal híg mártást készítünk, ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, s a kirántott apró fej káposztákat 10-15 percre, lassú forrás mellett a mártásba főzzük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk. Önálló fogásként tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: