Hozzávalók:
1 kg édeskáposzta, 10 dkg zsír, 10 dkg
liszt, 2 tojás, 1 kg paradicsom, vagy 5 dl eltett paradicsom, 1 dl tejföl.
Egy középnagyságú
fej, kb. 1 kg-os káposzta leveleit szétszedjük és forró sós vízben félpuhára
főzzük. A vízből kivéve a levét jól lecsurgatjuk. Egy-egy káposztalevelet úgy
hajtogatunk össze, hogy egész kis csomagot kapjunk. Most egy tiszta szalvéta
sarkába tesszük, jól becsavarjuk, mely által apró kis káposztafejeket kapunk.
Az apró fej káposztákat lisztbe, felvert tojásba, majd újra lisztbe
megforgatjuk és forró zsírban mindkét oldalát rózsaszínűre sütjük. Közben
világos rántással és paradicsommal híg mártást készítünk, ízlés szerint sózzuk
és cukrozzuk, s a kirántott apró fej káposztákat 10-15 percre, lassú forrás
mellett a mártásba főzzük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk. Önálló fogásként
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése