Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 26., vasárnap

Givecs (szerb étel)


Hozzávalók:
     25 dkg burgonya, 20 dkg sárgarépa, 1 középnagyságú zeller, 1 kisebb fej karalábé, 20 dkg zöldbab, 1/4 fej édeskáposzta, 1 fej hagyma, 4 drb zöldpaprika, 4 drb paradicsom, 10 dkg olaj.

A hagymát karikákra vágva az olajba halványsárgára pirítjuk. A burgonyát hasábokba vágjuk, a sárgarépát, zellert karikákra, a karalábét szeletekre, a zöldbabot kettőbe törjük, a káposztát, paprikát, ujjnyi szeletekre vágjuk és a hagymás olajban összevegyítve, nagyon kevés víz hozzáadásával, félpuhára pároljuk. Közéje keverjük a paradicsomot, tetejét káposztalevéllel letakarjuk, s forró sütőben, kevergetés nélkül 20-30 percig sütjük, amíg a mindenfajta zöldség teljesen megpuhul és jól átsül.
Hússal is készíthető, 40 dkg bármilyen húst pörköltnek elkészítünk és mielőtt a zöldségeket sütőbe tesszük, azokkal összekeverjük.


Nincsenek megjegyzések: