Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 3., péntek

Zöldbab fehérmártásban


Hozzávalók:
     1 kg fehér vajban, 3 dkg vajból, vagy 3 dkg zsírból 3 kg liszttel, 2 dl tejjel készült híg fehérmártás. 1 egész tojás, 1 dl tejföl és 5 dkg reszelt sajt.

A gyenge babot megtisztítjuk, a csöveket egészben hagyjuk, forró sósvízben megfőzzük. A fehérmártáshoz hozzáadunk egy tojást, 1 dl tejfölt. Egy bezsírozott tűzálló tálban a babot a mártással soronként összerakjuk, tetejére mártást öntünk, megszórjuk a reszelt sajttal és sütőben pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések: