Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 20., csütörtök

Hagymás, rostélyosszelet


Hozzávalók:
     4 szelet rostélyos, 5 dkg zsír, 1 jó fej hagyma, pirospaprika.

A szép szelet rostélyosokat (lásd az ábrát) megsózzuk és a forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük. A hagymát szeletekre vágva a húsnak a zsírjában megfonnyasztjuk, adunk hozzá kevés pirospaprikát, vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk. Ha zsírja lesült, tálaljuk.
Úgy is készíthetjük, hogy a hagymát akkor adjuk a húshoz, ha már puhára pároltuk és rózsaszínűre sütjük. Ilyenkor a hagyma a pecsenye levétől nem puhul meg. Negyedekbe vágott és sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá.
Ugyanezt készíthetjük, ha nincs rostélyosunk, felsál szeletekből si.


Nincsenek megjegyzések: