Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 17., péntek

Vegyes egytál


Hozzávalók:
     1/2 kg burgonya, héjában megfőzve, 1/2 kg zöldborsó, 2 dkg zsíron megpárolva, 1/4 kg sárgarépa csíkokra vágva és puhára párolva, 1/2 kg borjú- vagy sertéshús ledarálva és 3 dkg zsíron megsütve, 3 dkg lisztből. 3 dkg zsírból, 2 dl tejből készült fehérmártás és 2 tojás.

Egy tűzálló tálban a burgonyát, a sárgarépát, a zöldborsót a hússal soronként összerakjuk. A fehérmártást a két tojással elkeverjük, leöntjük, villával mélyedéseket készítünk az anyagba, hogy a mártás mindenüvé behatoljon. Sütőben addig sütjük, amíg teteje megpirul.


Nincsenek megjegyzések: