Hozzávalók:
10 dkg zsír, vagy vaj, 8 dkg liszt, 3 dl
tej, 4 tojás, 80 dkg vegyes zöldség (20 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg
karfiol, 20 dkg gomba. Az egyes zöldségeket szükség szerint helyettesíthetjük
karalábéval, petrezselyemgyökérrel, vagy zellerrel.) 5 dkg sajt, 5 dkg apróra
vágott sonka.
A zöldségféléket
megtisztítjuk, a sárgarépát hosszú, vékony csíkokra, a gombát szeletelve vágjuk,
a karfiolt rózsáira szétszedjük. Mindenik zöldségfélét külön-külön megpároljuk
1-1 dkg zsírban és kihűtjük. 5 dkg zsírból, vagy vajból 8 dkg liszttel, 3 dl
langyos tejjel sűrű fehérmártást készítünk. Ha félig kihűlt, hozzákeverjük
egyenként a tojássárgákat, 3 dkg reszelt sajtot, apróra vágott sonkát és a
felvert tojások habját. A zöldségeket összekeverjük, és a masszával 3-4 soros
rétegben felváltva helyezzük el a bekent formába. Legalól meg a tetején a
felfújt alapanyaga legyen. A formát lezárjuk és 40 percig gőzben főzzük.
Kiborítva nagyon mutatós, amint a vegyes zöldségek színei rétegekben látszanak,
Erre már a berakásnál figyeljünk, hogy a zöldségek egészen a szélekre
kerüljenek. Tálalásnál vajasmorzsával, vagy sajttal szórjuk meg és
tejfölmártást adjunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése