Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 24., péntek

Lecsó rizzsel


Hozzávalók:
     8 drb zöldpaprika, 1/2 kg paradicsom, 10 dkg rizs, 6 dkg zsír, 1 fej hagyma.

A hagymát karikákra vágva 4 dkg zsíron megfonnyasztunk. A paradicsomot, paprikát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és a hagymához adjuk. Megszórjuk 10 dkg rizzsel, amit előbb 2 dkg forró zsíron pár percig megfuttatunk, megsózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy gyengén ellepje. A sütőbe tesszük és addig főzzük, amíg a rizs kipattogzik. Ugyanígy készül tarhonyával is.

Nincsenek megjegyzések: